سینما و صهیونیسم2
صهیونیستها برای آنکه فیلمهای خود را رنگ و بوی یهودیبدهند،ترفندهای فراوان به کار میبرند که از جمله آنها،گذاشتننام یهودی دیوید بر روی قهرمان فیلم و نشان دادن او در قالبمردی شجاع،حکیم و جوانمرد است.
فیلم یک بار لمس کردن،ساخته اینگمار برگمن اتریشی،فیلم شغل خبرنگار ساخته میکلآنجلو آنتونیونی ایتالیایی،فیلم سگهای پوشالی به کارگردانی سامپکینپا(در سال 1970)و فیلم دوئل به کارگردانی استیوناسپیلبرگ(در سال 1972)،از جمله این فیلمها است.
از آنجا که سینماگران صهیونیست به زندگی سیاسی در آمریکاتوجه زیادی دارند،در این زمینه فیلمهای متعدد ساختهاند.برایمثال،فیلم بهترین به کارگردانی فرانکلین شافنر یهودی،فیلمتوفان در واشنگتن به کارگردانی اوتو پره مینجر یهودی،فیلم هفتروز از ماه مه ساخته جان فرانکلین هایمر یهودی و به بازیگریکرک داگلاس هنرپیشه معروف آمریکایی،فیلم تمام مردانرئیس جمهور به کارگردانی آلن باکولای یهودی از آن جملهاند.
ناگفته نماند که فیلم اخیر با رسوایی واترگیت ارتباط دارد کهصهیونیستها برای مجبور کردن نیکسون رئیس جمهور آمریکا بهاستعفا،آن را تهیه و تولید کردند.فیلمنامه این فیلم را ویلیامگلدمن یهودی نوشته بود که یکی از مشهورترینفیلمنامه نویسهای آمریکاست.
سینماگران صهیونیست در آمریکا،از[اتهام]ستمگری نازیها بریهودیان سود جسته و تاکنون دهها فیلم در این زمینه ساختهاند.در این فیلمها برای برانگیختن حس همدردی با یهودیان وتأثیرگذاری بر افکار عمومی جهان،به ویژه آمریکاییها،مبالغهفراوان شده و از ظلم بر یهودیان سخن رفته است.از جمله اینفیلمها، میتوان از یادداشتهای روزانه آن فرانک،کشتی احمقها،خبرچین،جنازه برلین،پرونده اودیسه و ویترین را نام برد.
از فیلمهای دیگر صهیونیستی در این باره،برای نمونه،میتوانعملیات انتبه را نام برد.در این فیلم،دلاوری و تهورصهیونیستها برای نجات سرنشینهای یک هواپیمای اسرائیلی-که چریکهای فلسطینی آن را در فرودگاه انتبه اوگاندا به گروگانگرفته بودند-به تصویر کشیده شده است.قهرمان این فیلم،کرکداگلاس یهودی است.همچنین فیلم تقلب به بازیگری جین فوندا،فیلم دونده ماراتن به کارگردانی جان شلزینگر و بازیگری لارنساولیویه،فیلم داستین هافمن و مارت کیللر،از جمله این فیلمهاهستند.فیلم دونده ماراتن،ماجرای زندگی یک پزشک نازی استکه به آمریکای لاتین فرار میکند و یک جوان یهودی به دنبال اومیرود تا انتقام قتل برادرش را از او بگیرد.جوان یهودی بعد ازدرگیریهای بسیار و متلاشی کردن دار و دسته پزشک نازی،بهتنهایی آن پزشک را از پای در میآورد.
فیلم دختر عموی منراشل به بازیگری جرالدین چاپلین،فیلم فرانسوی شهرزاد کههارونالرشید را به تصویر میکشد و فیلم آمریکا-آمریکانمونههای دیگری از این نوع فیلمهاست.در فیلم آمریکا-آمریکااعراب مسلمان به شکل جنایتکارانی تصویر شدهاند که نمازگزاراندرون کنیسهها را میکشند و سپس به مشروبخواری و فحشامیپردازند.
متأسفانه یکی از ثروتمندان عرب،روی فیلم صهیونیستیارابههای آتش در انگلیستان،سرمایهگذاری کرده است.ایندر حالی است که سراسر این فیلم تبلیغ به نفع صهیونیستهاست.
ماجرای فیلم،حول محور شخصیت یک جوان یهودیفارغالتحصیل دانشگاه کمبریج است که از موجودیت خود دلاورانهدفاع میکند و در یکی از صحنهها به دوست دختر انگلیسی خودمیگوید:
من از خودم دفاع میکنم،چون یهودی هستم و آینده را درمیان دستهایم دارم.دوستش او را ستایش میکند و میگوید:
تو مرد بزرگی هستی،تو مرد خدایی،تو آنها را شکستمیدهی و پیروز میشوی.
در این فیلم،پروفسور دانشگاه کمبریج به دانشجویان خودتأکید میکند که،یهودیان،ملت برگزیده خدا هستند.کلود للوش،کارگردان یهودی الاصل فرانسوی،فیلمی به ناماینها و دیگران در کشور فرانسه ساخته است.در این فیلم،یهودملتی ستمدیده نشان داده میشوند که دشمنی علیه سامیها،آنهارا با یک تراژدی انسانی روبرو کرده است.در این فیلم،یهودیانملتی مقاوم در برابر ستمگریها تصویر میشوند؛ملتی که دشمنانرا شکست میدهد و از آنها انتقام میگیرد.
فیلم برگزیده از دیگر فیلمهای تبلیغاتی صهیونیستی است.
بازیگر این فیلم،رداستایگر،در نقش یک خاخام نژاد پرست ظاهرمیشود.این فیلم،ساخته الی لاندو یهودی است و در سال 1982در جشنواره سینمایی مونترال کانادا به نمایش درآمد و چندینجایزه گرفت. صهیونیستها تلاش زیادی کردند که بازیگر اولفیلم،جایزه اسکار بگیرد،اما گویا خود از این کار منصرف شدند تاجایزه به هنری فوندا،پدر جین فوندا-هنرپیشهای که بهصهیونیسم گرایش پیدا کرده بود-برسد.ناگفته نماند کهرداستایگر در فیلم عمر مختار نقش موسولینی را بر عهده داشت.از فیلمهای دیگر صهیونیستی،فیلم زندگی همه جا سخت استساخته هالیوود است.در این فیلم دو تن از مشهورترینکمدینهای آمریکایی،یعنی چیچو و استرینگ ایفای نقشکردهاند. در فیلم مزبور،اعراب به صورت جنایتکارانی تصویرشدهاند که خون زنان را میریزند و به ناموس مردم تجاوز میکنند.
در جشنواره سینمایی برلین در سال 1982،سه فیلمصهیونیستی به نمایش درآمدند.دختر لورین،نخستین فیلمجشنواره محصول مشترک فرانسه و سوئیس به کارگردانی کلودگوریتا بود.ماجرای فیلم پیرامون ستم نازیها بر یهودیان است.
فیلم دوم ستاره زرد،به کارگردانی دیتر هایلدربرانت آلمانی نیزپیرامون ستم نازیها بر یهودیان بود.فیلم سوم،اوقات ما درباغچه،فیلمی آمریکایی بود که در آن ماجرای هولناک زندگی یکخانواده یهودی در سالهای دهه 1920 به تصویر کشیده شده بود.
فیلم دیگری که سیطره صهیونیستها بر صنعت سینما را نشانمیدهد،مارتین گری است.این فیلم که نخستین بار در سال1983 در پاریس به نمایش درآمد و با تبلیغات بسیار وسیع رسانههای فرانسوی تحت سیطره صهیونیسم همراه بود.فیلم،ماجرای زندگی یک فرد یهودی به نام مارتین گری است کهزندگی فلاکت باری در آلمان نازی دارد.نقش این یهودی رابازیگر مشهور آمریکایی،مایکل یورک بر عهده داشت و کارگردانآن،رابرت ایرنکوم بود که هر دو از هواداران صهیونیسم هستند.به طور قطع،نام بردن از تمام صهیونیستهای دست در کارسینمای جهان،کاری ناممکن است.زیرا آنها در همه جا حضوردارند و حتی سینمای کمدی و موزیکال را نیز در چنگ خودگرفتهاند.وقتی کمدینها و بازیگران فیلمهای موزیکال آمریکایی رااز نظر میگذرانیم،نامهای یهودی مشهور در رأس این فهرستقرار میگیرند.که از آن جمله عبارتند از:میل بروکس،وودی آلن،باب هوب،جری لوییس،ارنست لوبیچ،فرانک سیناترا،بیلیوایلد،نیل سایمون،کارل رینر،ژول فایور،برادران مارکس(دانیکان که نام اصلیاش،دیوید دانیل کامیرسکی یهودی،وایدی کانیور که اسم واقعیاش ادوارد اسکوویچ یهودی است)،میکیرونی،جک لمون،آلن آرلین،[چارلی چاپلین]و دهها نفردیگر.
در زمینه فیلمهای ماجراجویانه،عاطفی،تاریخی یا جنگی،به ندرت فیلمی است که کارگردان،تهیه کننده،مسؤولان فنی،یاحداقل یکی از بازیگران آن یهودی نباشد.در اینجا برای نمونه بهتعدادی از این یهودیها که شهرتی جهانی در صنعت سینمایافتهاند،اشاره میشود:پل نیومن،جک لمون،ریچارد دریفوس،ایلیون گلد،آل پاچینو،رونالد ساترلند،باری نیومن،آلن بیتس،دری آلن،کرک داگلاس،تونی کرتس،گاری گرانت،جکنیکلسون،بن عازار،والتر متیور،فرانک سیناترا،جرج سیگال،برت رینولدز،جین هاکمن،جیمز کان،داستین هافمن،ریچاردهریس،ریچارد بنیامین،وودی استایگر،جرج رداسکات،رایاناونیل،استانلی جانی(تهیه کننده)،ایردین وینکلر(تهیه کننده) و استیون اسپیلبرگ(کارگردان).
ایتی به کارگردانی اسپیلبرگ به عنوان فیلمی سرگرم کننده،موفقیت بسیار به همراه داشت.اسپیلبرگ توانست بسیاری ازمعتقدات یهودی را در این فیلم بگنجاند.او فیلم دیگری به ناممهاجمان صندوقچه گمشده را کارگردانی کرد که در آن،مسلمانان مصری،جاسوس نازیها و آدمهایی بدکاره معرفی شدهاند.
از دیگر افراد برجسته صهیونیستی،در صنعت سینمای جهان،نیکلاس مایر کارگردان است.او فیلم تخیلی استار تریک را ساختهاست که وقایع آن در قرن بیست و سوم رخ میدهد.در این فیلم،پایان جنگ در جهان با پیروزی خدای یهودا علیه«خان»رقممیخورد. کارگردان اصرار دارد که در تمام صحنههای فیلم،«خان»را با لباس سنتی اعراب نشان دهد.
از دیگر نامهایمعروف،جان شلزینگر کارگردان،دیوید کرامنبرگ کارگردانیهودی الاصل کانادایی، لاری پرس کارگردان و آرتور بن کارگردانفیلم بانی و کلاید هستند.در میان فیلمنامه نویسان برجسته، دونام یهودی به چشم میخورد:هووارد کوبین و دیوید شابر کهمشترکا فیلمنامه فیلم تقلب را نوشتند. بازیگر این فیلم،جین فوندابود که سالهای طولانی ادعا میکرد از طرفداران ملتهای زیرستم است؛اما سرانجام در آغوش صهیونیسم پناه گرفت.این فیلمنیز مانند دیگر فیلمهای صهیونیستی،اعراب مسلمان را به صورتیزشت به تصویر میکشد.مجله الوطن العربی،در شماره 267 خود،نوشته بود؛تلویزیون فرانسه به مناسبت نمایش فیلم تقلب،باجین فوندا گفت و گویی داشت.فوندا در این مصاحبه گفته است:
بزرگترین خطری که امروز پیش روی آمریکاست،اعراب و نفت ودلارهایشان است و من در این فیلم بازی کردم،تا این حرف را بهتمامی جهانیان برسانم.
زنان یهودی-صهیونیستی سینما نیز که شهرتی همپایبازیگران مرد دارند،بسیارند.از میان اسامی زنان مزبور،میتوانبه این عده اشاره کرد:الیزابت تایلور،آن بنکرانت،باربارااسترایسند،شیلی دووال،دایان کیتون،جیل کلاب یورگ،کاریفیشر،آیلین برشتین،مارت کیللر،سوزان انسباک، مارشیاماسون، دبی رینولدز،دایان کانون،جوآن وودوارد،بولا برینتس،سالی کالرمن،جرالدین چاپلین - دختر چارلی چاپلین که در فیلمی با گرایش صهیونیستی به نام دختر عموی من راشل،بازی کردهاست- و لیلیانا کاوانی کارگردان ایتالیایی یهودی که فیلم آن سویدرها را کارگردانی کرده است.این فیلم اعراب مراکشی را غرق درلذتهای وحشیانه جنسی نشان میدهد.همچنین باید از جینفوندا نه به عنوان یک یهودی،بلکه،یکی از سرسختترینطرفداران صهیونیسم یاد کرد.
همانطور که ذکر اسامی همه صهیونیستهای دست در کارسینمای جهان کاری دشوار است، اشاره به نام تمام بازیگرانغیر یهودی که به صهیونیسم پناه بردهاند نیز آسان نیست.بر ایناساس،در این مبحث،به ذکر اسامی تعدادی از آنها اکتفا میشود:
رابرت دونیرو،استیو مککویین،رابرت ردفورد،هایدی لامار،ویکتور ماتیور(این دو نفر،بازیگران اصلی فیلم صهیونیستیسامسون و دلیله هستند) ، رومی اشنایدر-که چند سال پیشخودکشی کرد-فرد زیتمان(کارگردان)، بیلی وایلدر،ویلیام وایلر،اوتو پرهمینچر،سیدنی لومت،ویلبرت مان،رابرت آلتمن، بابفوسی، پل مازورسکی،پیتر باگرانویچ،کارل رایس،میلوشفورمن،دیوید کاردن(که افتخار میکند پدرش او را به دلیلشدت علاقه به مزامیر داوود،دیوید که از«تورات»برگرفته شده،نامگذاری کرده است) و سیلویا کریستل که در فیلم معشوق لیدیشاترلی بازی کرده است.این فیلم،در شرکت سینمایی اسرائیل، متعلق به مناخیم جولان و شریک یهودی او جلوباس،ساکناسرائیل،ساخته شده است.این شرکت موفق شده تعدادی ازهنرپیشههای معروف جهان را به دام اندازد،که از آن جملهعبارتند از:شون کانری(جیمز باند)،رابرت میچام،مارتین شین،آلبرت گلد،آلن بیتس و سیلویا کریستل.
مناخیم جولان سپس توانست دو هنرپیشه بزرگ جهانی،یعنیچارلز برونسون و بروک شیلدز را راضی کند تا نقش اول فیلمصهیونیستی صحراها را برعهده بگیرند.این فیلم،42 میلیون دلارهزینه داشت و در فلسطین اشغالی فیلمبرداری شد.
لردلافونت،برادر لردلوگرید یهودی،صاحب 280 سالنسینما در انگلستان است.او هر فیلم را که قرار است درسینماهایش به نمایش گذاشته شود،نخست میبیند و بعد اجازهنمایش میدهد.این شخص از نمایش فیلمی درباره هیتلر بابازیگری آلک گینس-طرفدار صهیونیسم-فقط به این بهانه که بههیتلریسم-آن طور که او دوست دارد-حمله نمیکند جلوگیری کرد.
سوابق مریل استریپ،ستاره آمریکایی،نمونه روشنی ازواقعیت سیطره صهیونیسم بر سینمای جهان است.صهیونیسمنخست او را که آن روزها فرد گمنامی بیش نبود،در فیلم تلویزیونیو صهیونیستی هولوکاست شرکت داد و سپس در فیلم سینماییکرامر علیه کرامر او را به اوج شهرت رساند.این بازیگر زن،درسال 1983 برای بازی در فیلم گاندی به کارگردانی جان شلزینگرجایزه اسکار گرفت.او در این فیلم در کنار بن کینگزلی-هنرپیشهیهودی-ایفای نقش میکرد.
لابی صهیونیسم در هالیوود،در عرصه تولید فیلمهای کودکان نیزتا کنون بسیار مؤثر و فعال عمل کرده است.امروز در سراسر دنیا"والت دیزنی"نامی آشناست و بیشتر کودکان شخصیتهایکارتونی والت دیزنی را به خوبی میشناسند.بد نیست بدانیم اولینشخصیت مشهور آثار والت دیزنی"میکی ماوس" نمادی از همانیهودی سرگردان است که مدام از سوی رقیبان قویتر تهدیدمیشود و او صرفا با اتکا به زیرکی و چالاکی خویش،بر تمامیدشمنان فایق میآید.امروز هم تداوم این شخصیت کارتونی را درانیمیشن"تام و جری"میتوان مشاهده کرد.
مورد دیگر،شخصیتهای کارتونی مطرود و گوشه گیری هستند که به دلیل زشت روییتوسط دیگران تحقیر میشوند ولی در نهایت این ناتوانی و زشتی باتوانایی و زیبایی جایگزین میگردد و آنها بر تمامی مشکلات غلبهمیکنند و غبطه رقیبان را بر میانگیزند. انیمیشن"جوجه اردکزشت"و"دامبو،فیل پرنده"در زمره این گروه از آثاراند.در مورداخیر مادر دامبو که (یک فیل است) شب کلاه مخصوص یهودیان را بر سر دارد و به جرم دفاع از فرزندش در اسارت به سر میبرد! وخود دامبو هم طی عملیاتی در سیرک پرچمی را که به پرچماشغالگر قدس بیشباهت نیست به اهتزاز در میآورد.
برخی از آثارانیمیشن نیز محملی برای پیامهای سیاسی هستند.مثلا در کارتون"شیر شاه"رد پای نزاع دو ابر قدرت طی سالهای جنگ سرد و آشتیمجدد نسلهای آتی بعد از فروپاشی نظام کمونیستی در شورویسابق به وضوح مشهود است
.همین نگره صهیونیسم حاکم بر آثاروالت دیزنی،بعضا به تولید انیمیشنهای تاریخی در خصوصزندگی انبیای الهی منجر شده که سه کارتون: "کشتی نوح ، زندگیحضرت موسی و زندگی حضرت یوسف" علیهم السلام از آنجملهاند. در تمامی این آثار،بر اساس قصص تورات ، روایاتتحریف شدهای از زندگی انبیای اولوالعزم ارائه شده است.جالبتوجه آنکه در برخی از این آثار،شخصیتهای اصلی انیمیشن باصدای مشهورترین ستارگان سینما سخن میگویند!
مثلا درانیمیشن"پرنس مصر" که روایتگر زندگی حضرت موسیعلیه السلام است،"وال کیلمر"به جای موسی علیه السلام ، "میشلهفایفر" به جای همسر و"ساندرا بولاک"به جای خواهر او صحبتمیکنند . همچنین در تیتراژ پایانی این انیمیشن پر هزینه اسامیمشهور دیگری(از بازیگران یهودی هالیوود)میتوان دید کهصدای آنها برای بسیاری از تماشاگران غربی خاطره انگیز وآشناست.علاوه بر انیمیشن،در عرصه فیلم کودک نیز هالیوود ازتعدی صهیونیستها مصون نمانده و کلیشههای خاصی در قالبفیلم کودکان،طی چند دهه اخیر مداوم تکرار شدهاند.مثلا کلیشه کودک محروم مانده از میراث اجدادی یا جدا افتاده ازآغوش گرم مادر که هر یک به نوعی تداعیگر یهودیمظلوم و به دور مانده از سرزمین مادری خویشاند.
"داستانسیندرلا"مثال خوبی برای این کلیشه نخ نما و تکراری است.یاکلیشه کودک شیطانی که با زیرکی بر دشمنانی که قصد تجاوز بهخانه و کاشانه او را دارند فایق میآید و آنها را به سختی مجازاتمیکند.مجموعه طنز"تنها در خانه" بر اساس همین کلیشه پدیدآمده و با نگاهی ساده به مضامین آن، رد پای چهار جنگ اعراب واسرائیل و شکست اعراب در هر چهار جنگ را میتوان دید.صرفنظر از مضامین سیاسی-صهیونیستی رایج در سینمای آمریکا،همچنان این سئوال به قوت خود باقی است که تعداد اندک یهودیانمقیم آمریکا و اروپا،چگونه این تراکم معنی دار سینماگران یهودیرا در هالیوود توجیه میکند؟مگر شایستگی هنرمندان یهودی درنظام طبقاتی هالیوود چه اندازه است که اینگونه مشاغل کلیدی رادر عرصه سینما قبضه کردهاند؟ و سؤال آخر آنکه آیا براستی" هالیوود یهودی است؟"
برگرفته از کتاب سینما و صهیونیسم نوشته دکتر مجید شاه حسینی